Iltavilli | Tommi Läntinen | Official

Tommi Läntinen | OfficialIltavilli

  

Meidän Ilmari oli sit jo kaks-vuotias kun Iltavilli julkaistiin. Siinä oli elämä sillä tavalla jo muuttunut, olin isä ja tehnyt ihan helkkaristi töitä. Ehkä ihan snadisti tullut sellainen väsymys ja myöskin omavoimaisuuden tunne..tää on itseasiassa sellainen levy, että tässä olis muutama biisi kannattanu jättää tekemättä – tai kehittää lisää.

Uneton oli iso hitti. Yksinään oli sinkku, mistä tehtiin kaunis video, minkä teki Hector Abaunza, yks meksikolainen kundi. Sit toi Taivaspoikahan rupes elää ihan omaa elämää, se oli ihan kauhee keikkasuosikki. Nyt tulee nuorii kundei, jotka sanoo et soita taivaspoika. Se on ihan hauska juttu, et ne on löytäny sen. Se on vähän sellainen Tom Petty-tyyppinen – semmonen hyvä rapsakka rakkausralli.

Levyn kansikuvat on otettu Singaporessa, kun me oltiin reissussa siellä. Riitta Sulander sattui olemaan myöskin siellä. Hengailtiin siellä ja oli paljon tuttuja. Sit yhtenä päivänä lähettiin kiertelemään kaupungille, rannoille ja otettiin noit kuvii. Kansikuva on otettu ”Pikku-Intiassa”. Pitkätukkainen kaveri siinä kattelee. Kivoja muistojahan nuo on kaikki!

Sit kyl huomas et, kun neljä levyä oli tehty ja rundattu rajusti, niin sittenhän sitä piti jo niputtaa ekankerran hitit. Me tehtiin se (vuonna) 2000 ilmestynyt Parhaat-kokoelma, jossa on hittejä ja mun suosikkeja, uutta musaa.

Mut noi kokoelmathan on kyllä sellasia, että ne on niinku oikeastaan jonkin jakson päätös. Mä kyl sain levy-yhtiöltä kukkia sillon ku me tehtiin Savoy-teatterissa keikka. Se oli kaunis kukkapuska ja sit siinä oli teksti ”kiitos hienosta urasta”. Se vähän kuulosti siltä, että bye bye. Eihän ne tietenkään sitä tarkoittanut, mutta tietyllä tavalla siinä oli sellasta muutoksen tuulta, mistä kerron seuraavan levyn puitteissa.

Artisti Tommi Läntinen
Levy-yhtiö Columbia Records

Iltavilli on Tommi Läntisen neljäs albumi. Se julkaistiin vuonna 1999.