Maalla, merellä ja ilmassa! | Tommi Läntinen | Official

Tommi Läntinen | OfficialMaalla, merellä ja ilmassa!

  

Maalla, merellä ja ilmassa oli kyllä aika moinen runsauden sarvi. Silloin lähti hommat lujasti liikenteeseen. Eka levy oli myynyt reilusti kultaa, joka tais olla silloin kakskytviistuhatta. Se oli aika hurjaa. Oli hyviä biisejä tosi paljon ja siitä tulikin monta hittiä. Oli niin keikkahittejä kuin radiohittejäkin kuten Kevät ja minä ja Jäin kiinni katseeseen. Atomitie oli kova keikkahitti, samoin kuin Tuulta päin oli kova radiohitti. Ja sitten oli tietysti Via Dolorosa, joka oli se TOSI-iso.

Tän levyn puitteissa, kun se tuli valmiiks, me lähettiin vähän isommalla bändillä, isommalla tekniikalla ja isolla keltasella bussilla, jota kutsuttiin Nysseks. Sen kans tuli tehtyä varmaan tuhat keikkaa yhteensä vuosien aikana. Loppupeleissä Mertasen Hannu rakensi mulle sinne taakse sellasen yksiön, jossa mä sain olla rauhassa ja kölliä siellä ylhäällä. Siellä meni sängyt kuskin päällä, kun se oli korkee bussi. Se oli sinä aikana semmonen ”The”. Se oli joskus ollu eri värinen. Mä olin Jämsässä Himoksella laskettelemassa ja näin kun se meni sieltä kohti Jyväskylää Neljän Ruusun kanssa. Mä ajattelin, että mä haluan ton bussin joskus alleni. Ja sit se tapahtu…meillä oli Leijona-pastillin kanssa diili, ”Voimalla leijonan” – ja se oli siks keltasen värinen.

Mut noista biiseistä. Toi oli semmosta aikaa, et me tehtiin ihan hirveesti keikkoja. Me tehtiin pitkiä rundeja, yks syksy oli 51 keikkaa. Tehtiin yks semmonen pätkä, Turus asuvat kaks soittajaa Papa ja Nuotion Toni, oliks ne kakskytyks päivää pois kotoo yhteenmenoon? Siinä oli muutama välipäivä. Kyllä niinku aikamoisia rupeamia, mut nyt sitten tehtiin jo isommat keikkaliksat. Aikansa Lauri Tähkä siinä sit veteli orkestereineen.

Olihan se komeet sillon, täytyy sanoo. Mitä tahansa valtakunnassa kysyttiin, ni kysyttiin multa aina jotain mielipidettä, että mites tää homma Tommi oikein menee? Ja mä sit kerroin!

Joo mut, runsauden sarvi!

Artisti Tommi Läntinen
Levy-yhtiö Columbia Records

Maalla, merellä ja ilmassa! on Tommi Läntisen toinen albumi, joka julkaistiin vuonna 1995. Läntisen ja Puke Katajan yhdessä tuottamasta levystä tehtiin vuonna 1996 kultalevyrajan ylityttyä myös Kultapainos, mikä sisälsi neljä uutta kappaletta. Albumin suurimpia hittejä ovat kappaleet Kevät ja minä sekä vain kultapainoksessa oleva Via Dolorosa.