Veijareita ja pyhimyksiä | Tommi Läntinen | Official

Tommi Läntinen | OfficialVeijareita ja pyhimyksiä

  

Veijareita ja pyhimyksiä oli ensimmäinen suomenkielinen soololevy. Sitä ennen oli ilmestynyt vaan Rakkauslaulu ja Delfiinit-single. Siinä oli mukana Tapsa Rautavaaran Sunnuntaina sataa aina. Boycottin kundien kanssa me tehtiin ekaa kertaa Hurjan pojan koti. Veijareita ja pyhimyksiä kun oli eka, niin siihen liittyi tietysti paljon jännittävää ja jännitystä.

Kuitenkin taustalla oli Boycott ja Tommi & Hombre duo niin se koettiin paljon pehmeämpänä – niin kuin se olikin. Mut mulla ainakin se sama liekki palo silloin jo, mikä edelleen roihuu. Välillä se on ollu vähän hiljasempi ja välillä vähän rajumpi.

Siinähän kävi sitten semmoinen juttu, että se sai aika hyvin radiosoittoa. Siellä oli biisit Sä oot mun, Mä en haluu enää muistaa ja Satelliitti. Levyn musiikillinen kirjo oli aika runsas. Oli tosi herkkää slovaria, ballaadia ja sitten oli ihan rokkimeininkiä. Thin Lizzyäkin tehtiin siihen. En mä siinä kuitenkaan rock & rollia pettänyt, laajensin vain tätä skaalaa, voisko sanoa niin?

Sit kävi sellainen hieno juttu, että Tapanisen Juha pyysi mua kuuntelemaan yhtä hänen demoaan mikä oli Syvälle sydämeen sattuu. Se levytettiin ja siitä tuli sitten kultajulkaisu, kun tää levy oli myyny kultaa. Se sit lähti elämään omaa elämäänsä. Se oli semonen super-iso juttu! Se oli hyvä alku ja sen levyn kanssa rundattiin paljon. Pienen mersun kanssa tehtiin pikku-hintaista keikkaa, mutta tehtiin kuitenkin tosi paljon töitä, että lähti siitä poreilemaan, hommat.

Muistan kun levy-yhtiö sanoi, että kuustuhatta levyä on myyty ja näyttää tosi hyvältä nyt. Niin mulle tuli sellainen olo, että tää lähtee ja nyt tää menee. Itseasiassa se on myynyt tähän päivään asti jonkin verran vajaa kuuskyttuhatta. Aikamoinen määrä!

Artisti Tommi Läntinen
Levy-yhtiö Columbia Records

Veijareita ja pyhimyksiä on Tommi Läntisen debyyttialbumi sooloartistina. Se julkaistiin vuonna 1994.