Kiitos, kun luet tämän!

_MG_9407-2-verkkoversio

Kehitys on positiivinen sana. Oikeus sen viisas vahti. Omatunto tulos-vastuullinen kauppamies. Sinä päätät, missä on kohtuus!

Meidän ihmisten tehtävänä on toistemme auttaminen. Meidän etuoikeutemme on yhteisen löytäminen, yhdessä, yhteisvoimin. Kun joku horjahtaa tai väsyy, voimme ojentaa kätemme ja tukea kanssakulkijaa. Näin hänkin tekee meille vuorostaan.

Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista. Hyvää politiikkaa tehdään sielulla ja sydämellä – realistisin tavoittein! Se on kuin laulu, joka hurmioittaa jo tekijänsäkin. Näin tämä palo voi tarttua muihinkin yhteistyökumppaneihin ja lopulta tavoittaa myös kuuntelijan tunnemaailman – sielun ja sydämen!

Olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista ja tähän asti toiminut SDP:n taustoilla musiikki tai mielipide työkaluinani. Olen nyt valmis astumaan ruotuun ja osallistumaan kansakunnan asioiden hoitoon korkeimmalla tasolla eli kansanedustajatyöllä.

Olen yhteistyöhaluinen ja – hakuinen mies ja haluan pitää asiat yksinkertaisina. Työn opettaessa tekijäänsä tuloksia syntyy!

Yhteistyö

Kaikilla aloilla, kaikilla tahoilla, kaikkialla, ihminen tarvitsee toistaan. Yhdessä on mukavampaa, yksi plus yksi voi olla niin paljon enemmän kuin kaksi. Yhteistyö on voimaa, yhteistyö on sinä, yhteistyö on minä! Minä haluan tehdä eduskunnassa yhteistyötä sinun kanssasi. Yhdessä olemme ME!

Lasten ja nuorten mielenterveys

Viime aikojen hirveät perhesurmat ovat järisyttäneet meitä kohtuuttomasti. Viattomien lasten surmaaminen on äärimmäisen pahanolon ja henkisen syrjäytymisen summa. Vaikeat elinolosuhteet, talouskurimus ja ulkopuolisuus kiehuttavat tilanteen äärimmilleen. Tulokset ovat olleet kauheat! Mitä tapahtui lapsen ollessa kasvuikäinen, nuori? Mitä tapahtui, jota emme nähneet tai emme halunneet nähdä? Mikä sai kääntämään katseet muualle? Mitkä ovat ne tekijät, jotka johtivat lapsen aikuisena noihin karmeisiin tekoihin? Kohtalo? Ehei! Pitää mennä syvemmälle, näin ei voi jatkua!

Haluan tehdä parhaani lasten ja nuorten ennaltaehkäisevän mielen-
terveystyön hyväksi!

– Tämä on lastemme maailma!

Arjen aikataulu

Kun juuri sopivan kokoisen luokan opetuspäivä päättyy homeettomassa koulussa, lapset kirmaavat iloisesti iltapäiväkerhoihin, soittotunneille, urheiluareenoille, erityisopetukseen tai vaikka koulun kirjastoon. Iltapäivän välipala on runsas ja sillä jaksaa kovemmankin treenin ja kotonahan sitten syödään. Hyvässä ohjauksessa ja valmennuksessa tunnit kulkevat siivin ja pian on aika lähteä kotiin.

Harrastusten siirtäminen heti koulun jälkeen tapahtuviksi mahdollistaa vanhempien osallistumiset omiin vastaaviinsa ja näin perhe on kasassa jo hyvissä ajoin alkuillasta. Yhteistä kokkausta, päivällinen, läksyt ja mukavaa yhdessä oloa kiireettömästi perheen kesken. Kaikki saavat rentoutua illan tullen. Ja kohtahan on tyyny hyvin!

Utopiaako? Ei minusta! Arjen aikataulua voi rukata, jos vain tahtoa on! Tulevaisuuden visioko? Kyllä! Perhe edellä!

– Ihminen on tärkeämpi kuin koneisto!

Luovat alat, tekijyys ja yrittäjyys

Luovat alat ovat kansantuotteessa koko ajan nousussa ja tarvitsevatkin erityishuomiota verotuksen, yrittäjyyden, sosiaaliturvan ja terveydenhuollon suhteen. Luovien alojen alv-hyöty on minimaalinen taiteilijoiden toiminnan ollessa usein alvitonta, kun taas heidän käyttämänsä ostopalvelut ovat alvin alaisia. Sosiaaliturvan ja terveydenhuollon kehitystarve kertoo karua kieltä luovien alojen tilanteesta. Haluan palavasti olla Arkadianmäellä luovien alojen olosuhteiden kehittäjä ja tulkki!

Musiikin tekijä, säveltäjä, sanoittaja, ei pysty lainsäädäntömme nykytilan mukaan kotiuttamaan tekijänoikeuskorvauksiaan omistamaansa yritykseen. Näin hän ei pysty ohjaamaan tekijätulojaan ammatinharjoittamisen investointeihin eikä työllistämiseen. Sensijaan hän maksaa ko. korvauksista tuloveroa markkinatilanteestaan riippuen aina 50 % ennakonpidätykseen asti. Teostovetoinen verotyöryhmä, jonka jäsen olen, on jo kahden vuoden ajan rakentanut uutta mallia tähän kysymykseen. Verotyöryhmän mallin mukaan tekijä on halutessaan oikeutettu tulouttamaan tekijäkorvauksensa omaan yritykseensä, investoimaan liike- ja ammattitoimintaansa sekä työllistämään resurssiensa mukaan.

Valtiolle verotulot kulkeutuvat ostojen, alvillisen toiminnan ja lakisääteisen ennakonpidätyksen ja työnantajamaksujen muodossa. Eli juuri niin kuin muilla liiketoiminnan aloilla on aina tehty. Ruotsissa tämä toiminta on musiikkialalla normaali käytäntö! Tästä tehtiin nykyisen hallituksen aikana lakialoite, joka äänestyksen jälkeen palautettiin takaisin VTM:lle. Tulen tekemään töitä väsymättömästi, jotta tämä hyvin luonteva lakialoite saataisiin tulevan hallituksen ohjelmaan ja sitä kautta asia vihdoin tasapuoliseen päätökseen. Tasa-arvo taiteilijalle kansalaisena!

Arvokas vanhuus

Arvokas vanhuus on pitkän elämän ansio. Se on yhteisön kultainen kädenpuristus tehdystä matkasta. ”Kiitos, kuinka jaksoitkaan!” Kotihoito, omaishoito, laitoshoito, mitä ikinä se onkaan, tulee olla rakastavaa ja ikäihmisten arvon mukaista. Miten itse toivot itseäsi kohdeltavan kun askeleesi lyhenee? Arvokkuus loistaa välittämistä!

Lataa PDF-tiedostona:

Kansisivut (pdf)
Sisäsivut (pdf)